Erik Otterberg
3 december, 2018
Kategori: Social Media,

Black Friday är en av de största shopping-dagarna på året. Det är svårt att missa alla de 1000 erbjudanden som man som konsument får. Många konsumenter är under denna dag ute efter att hitta bra erbjudanden och “passar på” för att spara pengar. Som annonsör har man därför mycket att vinna på att synas och försöka få en del av pengarna som spenderas.

Men, när annonsörerna sänker priserna så pressas priserna på medieköp upp. I de plattformar som bygger på auktion, Google Ads, Bing, Facebook, LinkedIn och programmatic, påverkas priset mycket av konkurrensen från andra annonsörer. Över alla kampanjer vi hanterar åt våra kunder i dessa kanaler såg vi en ökning på kostnaden per annonsvisning på nästan 50% mot ett snitt för resten av månaden. De flesta av dessa kanaler hade sin peak för månaden just den 23e november. LinkedIn sticker ut från de andra och och hade ett pris den dagen som låg under månadens snittpris.

Som annonsör bör man därför ställa sig frågan om man har ett erbjudande som är tillräckligt attraktivt för att motivera den högre mediekostnaden. Säljer man till exempel produkter som inte rabatteras kanske man snarare ska dra ner sin investering denna dag.

 

Hör av dig så berättar vi mer!

Lär dig mer! Missa inte när vi uppdaterar bloggen


Fler inlägg