Malin Schrammel
14 februari, 2020
Kategori: Social Media, Trender,

Året har precis börjat men Facebook har redan hunnit rulla ut ett flertal uppdateringar. I detta blogginlägg kommer vi lista de uppdateringar som vi tycker är extra viktiga att hålla reda på både när det kommer till organiskt innehåll samt köpt annonsering via Facebook.

 

Sidhanteringshistorik

Första tipset handlar om Sidhanteringshistorik. Vill du veta vem på företaget som svarade en viss kund? Eller vill du veta vilken kollega som la upp senaste inlägget? Det kan du göra nu. Facebook har nämligen skapat en helt ny funktion där du kan se alla actions som har hänt på er Facebooksida. Perfekt för företag som har flera personer som hanterar samma sida eller konto! 

Du hittar den nya funktionen på din Facebooksida under “settings” och sedan längst ner i menyn till vänster: 

Multiple text optimization

Facebook har nu släppt sin version av Google Ads responsiva annonsfunktion. 

Den nya funktionen är en uppgradering av Facebooks A/B-testverktyg för Ads Manager. 

Detta gör det lättare för oss annonsörer att testa samt optimera olika typer av copy, rubriker, produktbeskrivningar mm. 

Med hjälp av denna funktion kan du spara tid på att hitta den copy som fungerar bäst för olika annonser. Det underlättar även optimeringen genom att Facebooks algoritmer kommer att optimera mot den kombination som presterar bäst efter uppsatt mål. 

I dagsläget kan du använda funktionen om du har trafik, appinstallation eller konvertering som kampanjobjektiv samt endast på “single image ads or video ads” - alltså inte karusellannonser eller andra typer. Du kan ha upp till fem olika varianter av annonstexter, 5 olika rubriker och 5 olika länkbeskrivningar, som sedan visas i olika kombinationer för att hitta den variant som presterar bäst. 

Begränsat antal annonser

Facebook har för inte så länge sedan meddelat att de planerar att begränsa antalet annonser som en sida (företag) på Facebook kan ha. 

Än så länge har vi inte fått så mycket mer information förutom detta. 

Facebook har dock gått ut och uttalat sig om att detta endast kommer att drabba “ett fåtal annonsörer” så vår gissning är att det gäller riktigt stora företag som har flera hundratals annonser igång samtidigt som kommer att drabbas. 

Så varför genomför Facebook den här ändringen? Tjänar inte Facebook pengar på att annonsörer har igång så många annonser samtidigt? Facebook har sagt att anledningen till denna begränsning beror på att ett för högt antal annonser kan “försämra en annons prestation”. 

De menar också på att ju fler annonser du har igång samtidigt (detta gäller stora volymer - runt 100 annonser igång samtidigt) desto längre tid tar det för annonserna att lämna inlärningsfasen och de spenderar mer budget innan Facebooks algoritmer har hunnit optimera annonsen. 

 

Detta var ett axplock av Facebooks nya uppdateringar för 2020 som vi anser är viktiga att håll koll på. 

Vill du ha hjälp med annonsering via Facebook & Instagram eller kanske någon annan kanal? Kontakta oss idag för ett förutsättningslöst möte!

Lär dig mer! Missa inte när vi uppdaterar bloggen


Fler inlägg

In-house trenden fortsätter

12 nov. - Gustaf Wallström

Läs mer...