Erik Otterberg
1 juni, 2018
Kategori: Trigger, Trender,

Varför startade vi Trigger? Vi såg länge att mediebranschen inte funkar som den ska. Annonsörer har svårt att förstå var deras medieinvesteringar hamnar på grund av otransparenta affärsmodeller och brist på oberoende rådgivare. Vi startade Trigger för att bli en tydlig motpart till detta och göra det som det borde vara.

I dagarna är det 1,5 år sedan vi drog igång. Det känns som en evighet och ingen tid alls på samma gång. Det vi har åstadkommit på denna tid är fantastiskt! Många kunder har kommit in, endast någon har vi tappat. Vi har köpt media i massor av länder från Australien och Ryssland till USA och större delar av Europa. Vi har levererat kampanjer på Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Twitter, Youtube och display-kampanjer i 5 olika DSP:er

En av anledningarna till att vi startade Trigger är för att vi upplever att det saknas aktörer i vår bransch som är helt transparenta och oberoende. Många tar marginal på mediainvesteringen, vilket redan där gör att de inte har samma incitament som du har som annonsör. De kommer förstås att vilja maximera din spend, även om det inte alltid är det bästa för dig. 

De stora mediebyrågrupperna har egna trading desks och annonsnätverk som de rekommenderar annonsörerna att använda. Marginalerna på dessa köp är ofta omöjliga att få reda på som annonsör. Det är också upp till mediebyråerna själva att bedöma om dessa köp är effektivare än något alternativ. Är denna process helt oberoende?

Många andra byråer kommer från SEM-hållet och är därför väldigt låsta i Googles verktyg. Vi använder förstås också många av Googles verktyg, och de är ofta mycket bra. Men det finns mycket utanför Googles sfär som är värt att utvärdera mot.

Av dessa anledningar har vi valt att aldrig ha marginal på medieinvesteringen. Vi är också helt oberoende när det gäller val av teknik. Inom programmatic har vi avtal med fem av de största DSP:erna i Sverige, vi väljer den som vi tillsammans med dig som annonsör tror kommer fungera bäst för ert ändamål. Vi har aldrig något avtal med kick-back (alltså att vi skulle bli premierade av leverantören för att spendera pengar hos dem). Kick-back är något som en del aktörer erbjuder relativt öppet när avtal tecknas.

För att kunna hålla 100% transparens använder vi gärna våra kunders plattformar och system när vi genomför köpen. Det innebär att all data samt historik alltid kommer att ägas av kunden. Att jobba på det sätt vi gör bestämde vi redan när vi startade Trigger. För varje ny kund vi träffar känner vi oss bara mer säkra på att det är rätt sätt att arbeta på. 

 

Detta ämne kan jag prata om hur länge som helst :-) Så hör av dig om du vill diskutera mer!

Lär dig mer! Missa inte när vi uppdaterar bloggen


Fler inlägg