Ibrahim Mahmood
29 januari, 2021
Kategori:

Den största anledningen till att jag valde att ha min praktik på Trigger var för att jag skulle få arbeta med det jag var mest intresserad av, nämligen paid social. Sedan tidigare besitter jag kunskaper inom detta och tyckte att det skulle vara kul att komma till en byrå där jag skulle kunna göra skillnad med mina kompetenser. 

På Trigger har jag verkligen fått sätta den kunskapen på prov! Jag har fått bolla mina ideer med bland annat Malin Schrammel som varit min handledare och av henne har jag lärt mig otroligt mycket.

Jag har bidragit med att sätta upp kampanjer, gjort analysarbete och även suttit med och haft dialog med kunder. Det uppskattade jag extra mycket, då jag fick se hur processen går till med att ”landa en kund” till att sätta upp kampanjer för kunden. 

Dessa digitala trender tror jag på

Det finns en hel del framtidsspaningar jag gjort. Här delar jag med mig av några av dem. 

Nasdaq tror att 95% av alla köp kommer göras online år 2040. Det känns kanske som en väldigt hög siffra, men vi har redan sett e-handeln växa extremt mycket under denna pandemi.

  • 87% av konsumenterna säger att sociala medier hjälper dem att bestämma vad de ska köpa.
  • 30% av kunderna säger att de skulle handla direkt via Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram eller Snapchat.
  • 90% av konsumenter säger att de köper från företag de följer på sociala nätverk (en ökning med 12% från 2019)

Dessa inlägg gör att du kan köpa produkter direkt i sociala medier och gå vidare till varukorgen. Du behöver alltså inte besöka en webbplats för att hitta produkten. 

Detta är ett roligare sätt att handla på och gör köpresan lite roligare och effektivare för e-handeln.  Om ni använder er av en traditionell shop fortfarande så borde ni implementera detta på era sociala kanaler. Man tror att detta kan bli det nya sättet att konvertera kunder på. 

Röstsökningar fortsätter att växa

Fler använder röstsökningar med till exempel Google Home och Apple HomePod för att kolla vädret, kalendern eller köpa saker online. 

50% av jordens befolkning använder sig idag av någon form av röstsökning och studier visar att 55% av alla sökningar under 2022 kommer göras via röstsökningar. 

Röstsökningar blir mer och mer avancerade och detta behöver du implementera på din webbplats. Nu gäller det att använda sig av längre sökord och fraser för att få ett bättre sökresultat. Ett exempel på röststyrd sökning är “vilken är den bästa lunchrestaurangen i Stockholm?”. För att hamna högst upp i sökresultaten behöver du alltså lägga in meningar som “bästa lunchrestaurangen i Stockholm” på din webbplats.

Så missa inte detta då användare oftast vill göra det så enkelt för sig själv och om man kan prata in det man vill söka.. varför skulle man göra det då? 

Videomarknadsföring - något du inte får missa!

I takt med att stories blir mer utbrett på alla sociala medieplattformar, blir TikTok och Instagram Reels också större och större. Videoformatet kommer därför också bli allt mer populärt.

De flesta sociala medieplattformar som tidigare bara handlat om bilder har nu ett överflöd av videos på sina flöden då detta konverterar mer och engagerar fler användare.

När jag pratar med mina vänner om deras köpbeteende har minst 75% av dem tidigare sett en video av produkten de köpt. Det kan till exempel vara en video som beskriver produkten, visar hur användarvänlig den är eller helt enkelt hur den ser ut. 

Här kommer lite utvald statistik om jag inte redan förändrat din åsikt - 

  • Videokonsumtion i mobilen ökar varje år med 100% (Hubspot)
  • 92% av användare som kollar en video på mobilen, delar den med andra (Wordstream)
  • Sociala medieinlägg med video får 48% mer visningar (The Marketing Helpline)
  • En webbplats med video har 53 gånger större chans att placeras på förstasidan på Google (Invisia)
  • Att inkludera en video på din landningssida kan öka din konverteringsfrekvens med upp till 80% (Unbounce)
  • 85% av konsumenter vill se mer videoinnehåll från varumärken (Hubspot)
  • Om du lägger in en videolänk i dina mailutskick kan klickfrekvensen ökas med 300% (Hubspot)

 

 

Lär dig mer! Missa inte när vi uppdaterar bloggen


Fler inlägg