Gustaf Wallström
31 januari, 2018
Kategori: Trigger,

Den 7 december 2016 registrerades The Trigger Company AB hos Bolagsverket. Erik slutade på Schibsted efter 9 år och jag själv hoppade av från vårt systerbolag Leeads efter 6 år. Malina anslöt sig till teamet i augusti 2017.

Med rejält med erfarenhet från både tekniksidan och försäljningssidan satte vi ut en kurs. Efter ca 6 månader justerade vi den kursen och har sedan följt den stabilt.En del av att börja bygga upp ett bolag är att leva som man lär. I vårt fall innebär det att vi använder oss av de marknadsföringsverktyg som vi predikar för våra kunder.

Vi tänker Always On

Förra veckan skrev vi ett inlägg, samt höll en föreläsning i Uppsala, om Always On tänk. Ca 6 månader in i vår resa började vi själva att marknadsföra Trigger. Ny hemsida, Instagram, LinkedIn och Facebooksida började att användas mer frekvent, Google Adwords (Uppdaterat! heter nu Google Ads), blogg, LinkedIn-annonsering och föreläsningar är de delar vi jobbat med. Givetvis är våra nätverk också en riktigt bra början och det var egentligen det absolut första vi använde oss av.

Att vara Always On, dvs synas på många av de digitala plattformarna som finns, fungerar det? Vi skulle vilja säga att det är ett av stegen men där mätning behöver vara i fokus och eftersom vi ändå kan säga att vi är i början av vår varumärkesresa behöver vi lära oss vad som fungerar och vad som inte fungerar. Optimera och testa! Det vi dock märkt, är att kombinationen av annonsering, sök och content verkar vara vår melodi. LinkedIn och Sökannonsering ger oss inkommande förfrågningar samt att personliga rekommendationer från att någon ser att någon i deras nätverk agerat och engagerat sig på vårt blogginlägg som vi spridit via sociala medier, primärt Facebook och LinkedIn.

Vi menar att det viktigaste nu är att hålla fast vid vår riktning med bra frekvens på alla aktiviteter. Det tar tid att både bygga ett varumärke och case som vi sedan kan visa för andra potentiella kunder som förhoppningsvis blir kunder framöver. Uthållighet, frekvens, relevans samt att vara konsekvent är några av de lärdomar vi tar med oss från vårt första år.

 

Ett år senare

Efter 13 månader har vi genomfört över 170 kundmöten, mailat och ringt ungefär 8 gånger så många kontakter dvs. ca 1 400 stycken! Troligen fler då allt inte registrerats. Så per 8-9 kundkontakter bokar vi i genomsnitt ett möte. Det tar tid och det finns egentligen inga genvägar utan idogt arbete är det som gäller. Med andra ord behövs även här uthållighet och frekvens. Relevans i vilka kunder vi kontaktar och konsekvens i att hitta en pitch som funkar och sedan köra på den för att öva in den så den sitter i ryggraden.

Med det sagt lever vi enligt vårt Always On tänk och tror på det till 100% vilket ger oss ett förtroende att ge samma råd till våra kunder.

Hur är det för dig, är Always On kommunikation viktigt? Kontakta oss för att diskutera vidare.

Lär dig mer! Missa inte när vi uppdaterar bloggen


Fler inlägg

Glad Midsommar!

20 juni - Gustaf Wallström

Läs mer...

Vi startar blogg

21 nov. - Erik Otterberg

Läs mer...