Logo för Ledarna

Bakgrund

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar. Som medlem får du utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Allt för att du som chef ska bli tryggare och mer framgångsrik i ditt ledarskap.

"Vi lade hälften så mycket i mediaspend på kampanjen 2017 som 2016 och fick trots det ett bättre resultat"

Pär Berg, Ansvarig Digital Försäljning på Ledarna

Utmaning

Ledarna har under åren jobbat med displayannonsering både via direktköp från olika sajter och via annonsnätverk. Målsättningen med kampanjerna har varit att driva nya medlemmar och bygga varumärke. Utmaningen har varit höga priser och svårt att få insikter i resultatet och påverka det.

Casebild för Ledarna
Casebild för Ledarna

Lösning

Istället för att knyta upp kampanjbudgetar på ett fåtal bokade sajter utnyttjade vi Programmatic Advertising för att få maximal synlighet i rätt miljöer. På detta sätt kunde vi utvärdera fler sajter mot varandra och optimera mot antalet synliga annonsvisningar (vCPM). Under kampanjens gång allokerades budgeten till de sajter och placeringar som hade lägst kostnad per synlig annonsvisning. På detta sätt kunde vi uppnå betydligt högre resultat än vad Ledarna hade fått på tidigare kampanjer. Utöver kampanjinsatser skapade vi en Always On-kampanj med remarketing på kvalitativa sajter. Detta för att återkoppla till de användare som hade visat intresse för Ledarna och besökt deras sajt.