Logo

BAKGRUND

SHH är en bostadsutvecklare som utvecklar och säljer prisvärda och välplanerade hem i hela Sverige. SHH gör det mesta av varje kvadratmeter, tummar aldrig på kvalitets- och miljönormer i sina projekt. Sedan starten 2010 har SHH producerat över 1 000 prisvärda bostäder över hela Sverige.

"Vi har blivit mer digitalt aktiva samt hittat effektiva kommunikationskanaler tillsammans med Trigger Company"

Ida Amatiello, SHH Bostad

UTMANING

Under våren 2018 träffade vi SHH första gången. Vid den tidpunkten hade bostadsmarknaden blivit tuffare pga amorteringskrav bland annat och det blev svårare att sälja nyproducerade bostäder. Kampen om potentiella köpare hårdnade och SHH konstaterade att de behöver ta till nya grepp för att kommunicera med nya köpare. Marknadsavdelningen består av endast två personer som sköter annonsering och försäljning för alla projekt. Allt material till mäklare, produktion av renderingsbilder, kommunikation med mera måste fungera på ett effektivt sätt.

Casebild
Casebild

LÖSNING

Trigger föreslog att annonsera lokalt för varje enskilt projekt, på Facebook/Instagram, Google Ads och även remarketing på större sajter via programmatiska köp. För alla projekt tog Trigger även fram annonsmaterial och copy och varje projekt rullar i minst tre månader. Under varje period testar vi hela tiden nya annonser för att se vilka som ger bäst effekt. Sökorden visade sig också vara effektiva då det söks mycket på bostäder i vissa stadsdelar och konkurrensen är förhållandevis låg. SHH mäter resultatet genom antal intresseanmälningar per projekt och kostnad för varje intresseanmälan. Ganska omgående såg SHH en ökning av intresseanmälningar jämfört med hur det såg ut tidigare. Kostnaden per intresseanmälan ligger på en bra nivå och det genererar kvalitativa leads till respektive mäklare. I ett andra steg hjälpte vi SHH att komma igång med konverteringsoptimering för deras sajt och med deras ägda kanaler. Facebook- och Instagramkonton startades och vi började sköta innehållet. Vi gör också filmer, skriver artiklar, explainers samt annat innehåll för de ägda kanalerna och till sajten. Sedan i september har vi ökat konverteringen för intresseanmälningar med 51%. För vissa projekt har vi ökat konverteringen med 4-6 procentenheter.